rebrewnew

פרוייקט הבישול הראשון

| facebook | mail
תהליך בישול בירת קרלסברג

גילוי השמרים הראשונים

בימים ההם, בישול בירה היה תהליך בלתי צפוי, לרוב תוצאותיו הניבו בירה שאינה ניתנת לשתייה-מקולקלת. למרות כל אלו, בשנת 1883 תוך חתירה למצויינות ובעשייה בלתי מתפשרת התרחשה פריצת הדרך הגדולה ביותר בייצור בירה, כשקרלסברג היו הראשונים לבודד שמרי בירה איכותיים. ובכך למעשה יצרו סטנדרטים בינלאומיים חדשים לייצור בירה. שמרים אלו שפותחו בקרלסברג, מהווים את הבסיס לכל בירות הלאגר המיוצרות כיום בעולם.
לראשונה בהיסטוריה ניתן לייצר את אותה בירה בדיוק פעם אחר פעם בדיוק מושלם.

The Father of Most Beers in the World

ייצור של בירה איכותית הייתה לאתגר רציני.
קרלסברג החליטה לתת את השמרים הטהורים שלה בחינם גם למבשלות אחרות ברחבי העולם מתוך אמונה שצריך לחלוק את הידע.
כיום, רוב הבירות מסוג לאגר בעולם נולדו מגילוי השמרים הטהורים הללו, ביניהם גם מותגי הבירה הבינלאומיים הגדולים ביותר.

בירות קרלסברג לאורך השנים
עובדים במעבדת בירה

140 שנה למעבדת קרלסברג המקורית

מעבדת קרלסברג היא הבית לחלק גדול מההמצאות המשמעותיות ביותר במאה הקודמת, מפרופסור אמיל.כ הנסן ממציא שיטת בידוד השמרים הטהורים, פיתוח סולם ה-PH (רמת החומציות חשובה משפיעה על טעם הבירה), ועד לגילוי הכימיה של החלבון- מדידת רמות החלבון בדגנים (משפיע מאוד על איכות הבירה).
כבר אמרנו איכות ללא פשרות?

חוויות מהשטח

כתב ידיעות אחרונות שי ספיר ביקר בקופנהגן במבשלת קרלסברג וחזר עם חוויות מפרוייקט הבישול הראשון
לקריאת הכתבה לחצו כאן

כתבת MAKO ירדן שגב חגגה עם קרלסברג 140 שנה להיווסדה ונחשפה לפרוייקט הבישול הראשון
לקריאת הכתבה לחצו כאן

מזיגת בירת קרלסברג מהחבית