| facebook | mail

התשוקה לשלמות

בישול בירה כמדע

החיפוש אחר בירת לאגר איכותית מתחיל עם מסעו לאירופה של גדול מבשלי הבירה בכל הזמנים- ג’יי. סי. ג’ייקובסן, כדי להגשים חלום ישן ללמוד את רזי בישול הבירה.

לאחר שנתיים הוא חוזר הביתה לקופנהגן ומקים את מבשלת “קרלסברג” (בתרגום חופשי: הגבעה של קרל) השם ביטא יותר מכל את שתי האהבות המשמעותיות בחייו: קרל בנו היחיד, וברג (גבעה בדנית) עליה הקים את המבשלה.

שנים ספורות אח”כ בדרכו הבלתי מתפשרת, בתשוקתו ללאגר המושלם – חולל מהפכה שעיצבה את תעשיית הבירה והפך אותה למה שהיא היום.

באותה תקופה כל מבשלי הבירה ידעו כיצד יתחיל בישול הבירה אבל לא הייתה להם כלל שליטה על התוצאה, לא אחידה לא מדויקת וברוב המקרים לא ראויה לשתייה.

ג’ייקובסן היה נחוש למצוא דרך, שיטה שתמיד תביא לתוצאה מעולה, אחידה וטעימה. נחישותו היא שאיפשרה לו ולצוות שלו להיות פורצי דרך בתעשיית הבירה.