| facebook | mail

בישול בירה – התשוקה לשלמות

בישול בירה כמדע

החיפוש אחר בירת לאגר איכותית מתחיל עם מסעו לאירופה של גדול מבשלי הבירה בכל הזמנים- ג’יי. סי. ג’ייקובסן, כדי להגשים חלום ישן ללמוד את רזי בישול הבירה.

לאחר שנתיים הוא חוזר הביתה לקופנהגן ומקים את מבשלת “קרלסברג” (בתרגום חופשי: הגבעה של קרל) השם ביטא יותר מכל את שתי האהבות המשמעותיות בחייו: קרל בנו היחיד, וברג (גבעה בדנית) עליה הקים את המבשלה.

שנים ספורות אח”כ בדרכו הבלתי מתפשרת, בתשוקתו ללאגר המושלם – חולל מהפכה שעיצבה את תעשיית הבירה ומרכיביה והפך אותה למה שהיא היום.

באותה תקופה כל מבשלי הבירה ידעו כיצד יתחיל בישול הבירה אבל לא הייתה להם כלל שליטה על התוצאה, לא אחידה לא מדויקת וברוב המקרים לא ראויה לשתייה.

ג’ייקובסן היה נחוש למצוא דרך, שיטה שתמיד תביא לתוצאה מעולה, אחידה וטעימה. נחישותו היא שאיפשרה לו ולצוות שלו להיות פורצי דרך בתעשיית הבירה

עוד על מבשלת הבירה שלנו.

עוד על מרכז המבקרים שלנו